Any Do; milyonlarca kullanıcısı bulunan online ajanda programıdır. Yapılacak işlemlerinizi not almanızı sağlayan uygulama ; İphone,İpad ve Android cihazlarla uyumlu.2011 yılında en iyi Android uygulaması seçilen ve milyonlarca kullanıcısı bulunan Any Do , gerçekleştirdiğiniz her bir adımdan sonra sizi ufak hediyelerle ödüllendiriyor.
COVID- 19 salgınına karşı önleyici tedbirlerin hızla artmasıyla birlikte, uzaktan eğitim en azından önümüzdeki 6- 12 ay boyunca gündemde kalacak gibi görünüyor. Eğitim teknolojileri alanına ilk girişiniz ise, sınıflarınızı çevrimiçine dönüştürmek ve doğru kaynakları bulmak zor olabilir.
Herkesin bildiği üzere ilkokuldan üniversiteye tüm okullarımız dünyayı etkisi altına alan COVID19 sebebiyle tatil edildi. Ülke olarak zor zamanlar geçirdiğimiz bu dönemde, eğitimin aksamaması adına özellikle öğretmenler olarak tüm sorumluluk bilincimizle, mesai saati gözetmeksizin, öğrencilerimizle derslerimizi en etkili bir şekilde yapmanın yolları aramaya başladık.
Bulunduğumuz korona virüsü sürecinde birçok eğitim kurumu çareyi uzaktan eğitimde buldu. Çeşitli platformlar kullanılmaya başlandı ve online derslere o an katılamayan öğrencilerin sonrasında dersleri izleyebilmesi için bazen dersler kaydedilerek öğrencilere sunuluyor.
İçinde bulunduğumuz dönemde çocuklarımız ile keyifli vakit geçirmemizi sağlayacak eğlenceli etkinliklerin yanında onlarında kendilerini geliştirebilmeleri için yapabileceğimiz birçok etkinlik var. Bu etkinlikler ile çocuklarınızın bu süreçte kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlayabilir ve ilgili alanlarına göre onların kendilerini geliştirmelerini sağlayabilirsiniz.
Olağanüsü günlerden geçiyoruz. Evdeyiz çalışmamız gerekiyor, çocuklarımızın eğitimini takip etmemiz gerekiyor. Öte yandan alan uzmanları çocuklarınızı ekranlardan uzak tutun diyor fakat bunun nasıl yapılması gerektiği hakkında pek çok ebeveyni yalnız bırakıyor.
Örneğin, bir e-kitap okuyan çocukların yüzdesi 2010'dan bu yana yüzde 46’ya çıktı. Önceki ABD Başkanı Barack Obama, elektronik kitapların önemini kabul ederek 2016 yılında Dijital Halk Kütüphanesi, New York Halk Kütüphanesi ve First Book arasında bir ortaklık başlatarak Open eBooks projesini başlattı.
Sokağa çıkma yasağı bulunan ve eve hapsolan çocuklarımız, zamanlarını nasıl değerlendirmeleri gerektiği konusunda bir çıkmaza sürükleniyor. Bu da canlarının sıkılmasına ya da ekran sürelerinin ciddi sürede artmasına sebebiyet verebiliyor.
Hargreaves, yazısında koronavirüs sürecinde hızlı karar almak zorunda kalan okul yöneticileri tarafından gözden kaçmış olabilecek önemli konuları özetliyor. Biz de faydalı olacağına inandığımız bu yazıyı ETZ Campus üzerinden sizlere sunuyoruz.
Ben de bu önerileri çevremizdeki bilgisayar bilimi derslerini uzaktan vermeye çalışan arkadaşlarımıza faydalı olabilir ümidiyle elimden geldiğince çevirmeye ve yerelleştirmeye çalışacağım. Bu sayede belki 1 öğretmenimize bir fikir vererek, 1 öğrencimize farklı bir yönden katkı sağlayabiliriz.
Dünyada ve ülkemizde yaşanan pandemi krizi sebebiyle henüz belki ciddi değişimler olmasa da ciddi değişimler için önkoşullar oluşmaya başladı gibi. Büyük beylik laflar edilebilir elbet ama bizim işimiz eğitim olduğuna göre uzaklara gitmeye gerek yok, yakınlarda (kendi bildiğimiz alanda) kalabiliriz.
7. Eğitim Teknolojileri Zirvesi (ETZ) https://www.egitimteknolojilerizirvesi.com/), 7 Mart 2020 tarihinde Radisson Blu Hotel, Şişli-İstanbul'da eğitim, iş ve medya dünyasını Birleşmiş Milletler'in sürdürülebilir kalkınma amaçlarından dördüncüsü olan nitelikli eğitim "Sürdürülebilir İnovasyon" temasıyla bir araya getirdi.
COVID-19'un neden olduğu eğitim öğretime okullarda ara verilmesine çözüm olarak UNESCO, eğitimin aksamasını sınırlamak için uzaktan eğitim programlarının, çeşitli uygulama ve platformların kullanılmasını öneriyor.
Nasıl bir geleceğin bizi beklediği sorusunun önemi giderek artan bir soru olarak sürekli karşımıza çıkacaktır. Gençlerin çoğu sık sık iş değiştirmekle birlikte gelecekte ne yapacakları konusunda kararsız kalmaktadır.
Apple tarafından biz öğretmenlerin öğrenmelerine katkı sunmak amacıyla geliştirilen “Apple Teacher” Ağustos 2019 itibariyle Türkiye’deki öğretmenlerin de kullanımına açıldı. Siz de Apple Öğretmeni olmakla ilgileniyorsanız yapacaklarınız çok basit.
Özellikle gelişen teknolojiye ayak uydurabilmek, bu teknolojilerden maksimum şekilde faydalanmak, tüketen değil üreten bir toplum olmak adına erken yaşta algoritmik düşünme becerilerinin kazanılması önemli.
Teknoloji ve bilimin hızla ilerlemesi her alanda olduğu gibi eğitimde de büyük bir değişimin başlamasına yol açıyor. Anasınıfından yükseköğretime kadar her seviyede yapılan eğitim-öğretim etkinlikleri çağın getirdiği yeniliklerle birlikte değişim gösteriyor.
Ülkemizde de düzenlenmekte olan bu fuar, “kendin yap” kültürünü destekliyor ve insanları tüketmektense üretmeye yönlendiriyor. Felsefesi aslında hepimizde doğuştan olan bir kavram.